Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding, ook wel verliesbegeleiding genoemd, biedt een steun in de rug aan nabestaanden die een rouwproces doormaken dat op zich normaal verloopt, maar waarbij extra factoren meespelen die de rouw minder goed hanteerbaar maken. Dit kan te maken hebben met het verlies zelf, met eerdere verliezen die mee-resoneren en met omstandigheden in het leven van de rouwende. Rouwtherapie is bedoeld voor mensen die zodanig vastlopen in hun rouwproces dat zij in hun dagelijks leven niet meer naar behoren kunnen functioneren.

Rouwen doe je niet enkel bij een overlijden. Ook bij een echtscheiding, werkverlies, ziekte of een innerlijke moeilijkheid zoek je een weg.

Iedereen rouwt anders. Elk verlies is uniek. Niemand kan in je hoofd kijken en niemand voelt wat jij voelt. Soms heeft je hart meer tijd nodig …

Zowel op persoonlijk als professioneel vlak, merkte ik dat het soms moeilijk is voor rouwenden om de juiste hulp te vinden. Ook bestaan er nog veel misvattingen over rouw en verlies, zowel bij mensen die rouwen als bij hulpverleners, wat het rouwen soms bemoeilijkt.

Daarom specialiseerde ik me in dit thema.

Ik wil mensen ondersteunen en hulp bieden bij het verder wandelen op de ondoordringbare paden van het leven … Jij staat centraal!

Ik wil je helpen om het verlies op een andere manier vast te houden zodat je weer verder kan wandelen … Ik coach je langs herkenning en erkenning van je pijn en het verdriet. Ik hou je een spiegel voor en moedig je aan op je weg vooruit.